MENÜ

Riskó Krisztián
Beadandó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csirkemell
  • 1 pohár Tokaji aszú
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 doboz ananászkonzerv (darabolt)
  • 2 teáskanál liszt

Elkészítés:

A csirkemellet kicsontozzuk, és 3–4 cm-es szeletekre vágjuk. Mélyebb tálba tesszük, megöntözzük a borral, megszórjuk a porcukorral, leöntjük a szójaszósszal, és 3 óráig hűtőben pihentetjük. 
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húst aranysárgára sütjük benne. Az ananászdarabokat a csirkéhez adjuk, és együtt pirítjuk. Ha az ananász is színt kapott, megszórjuk a liszttel, megöntözzük 4–5 evőkanál ananászlével, és a csirke páclevével. Az egészet még 2–3 percig együtt pároljuk, majd forrón tálaljuk.

Asztali nézet